?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Кілька днів тому дізнався, що у Львові працює мініпивоварня з назвою "Хмільний лев" і от тепер отримав змогу скуштувати їх пиво. Було виділено цілий КЕГ і всі охочі мали можливість безкоштовно продегустувати їх пиво та поспілкуватись з пивоваром.
Як стало відомо, власного закладу, де продаватимуть це пиво не мають (та і найближчим часом не планують). Пиво реалузовується в "розливайках" міста, зокрема його можна придбати в King Cross - точка на вході до "Ашану".


Хмільний лев
алк. 4.7%, 12.0%
Пиво - нефільтрований лагер світло-солом'яного кольору, непрозоре. Аромат помірно виражений - трохи дріжджової кислинки, деяка квітковість. Карбонізація на рівні - бульбашки невеликі, відчувається, що це природна карбонізація без штучного насичення CO2. Смак рівний, освіжаючий. Без хмелю і з приємною кислинкою в післясмаку.
За словами пивовара - було кілька пробних варок за різними рецептами і встановлено, що 70% споживачів орієнтуються на більш дріжджовий і солодовий варіант пива, 30% - на більш хмелевий. Тому на разі варять такий "літній" дріжджовий варіант.


А ось і сам пивовар. Для пива використовують артезіанську воду, яка проходить спецільну обробку - від бактерицидних ламп, до мінералізації чи спецільного очищення. Солод беруть український - з Мукачево та Славути, хміль - німецький. Незабаром планують ще один світлий сорт - більш охмелений і дещо пізніше - темне пиво. Також працюють над назвою, бо все ж "Хмільний лев" - для Львова дещо заїжджена назва, логотипом, бо той що на флаєрі зверху лише попередній варіант.


Що ж, проект досить цікавий. Хлопці відкриті як для ідей, так і для критики. Хочеться побажати їм успіху і чекаємо нових варок.



Comments

( 10 comments — Leave a comment )
yurgengorg
May. 12th, 2014 08:13 pm (UTC)
А мені назва Хмільний Лев чомусь сподобалась.
І знову - "живе" пиво, мене чомусь те слово нервує - для пива, скоро цигарки будуть впарювати народу під брендом "живий тютюн"!))
lviv_beer
May. 12th, 2014 09:34 pm (UTC)
ну не знаю, занадто очевидно чи що :)
у Львові багато цікавих легенд чи там географічних назв, які можна було би використати. Та й назви за прізвищем пивовара/засновника чи щось таке Ви і самі в одному з попередніх постів піднімали :)
corwin_celebdil
May. 15th, 2014 07:01 pm (UTC)
А как это "природна карбонізація без штучного насичення CO2", если разливалось из кега? :)
lviv_beer
May. 15th, 2014 10:14 pm (UTC)
хз :)
Ievgen Deputat
May. 19th, 2014 06:13 pm (UTC)
мається на увазі, що в самому кезі вона природня
(Deleted comment)
lviv_beer
May. 29th, 2014 06:48 pm (UTC)
ну пивовар так і казав, що зараз мають 2 "базові" сорти - один з нахилом в "нефільтрованість", більш дріжджовий варіант і інший більше охмелений. проблема в тому, що вони обоє називаються "хмільний лев" :)
trubi
Sep. 15th, 2014 09:50 am (UTC)
А є контакти пивовара? Хочу з ним поспілкуватись.
lviv_beer
Sep. 24th, 2014 11:16 am (UTC)
Отут є контакти (мейл і телефон)
https://vk.com/club76080775
(Deleted comment)
( 10 comments — Leave a comment )

Profile

Default
lviv_beer
lviv_beer

Latest Month

January 2016
S M T W T F S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Tags

Powered by LiveJournal.com
Designed by Tiffany Chow